Οι πρώτες διακοπές μαζί για ένα ζευγάρι είναι κάτι σαν το πρώτο ραντεβού. Για άλλους ευκαιρία για να δέσει η σχέση, για άλλους ένα τεστ το οποίο θα δοκιμάσει τις αντοχές της. Μια πρόβα… συγκατοίκησης. Όπου βλέπεις τον άλλον όχι μόνο ντυμένο και στολισμένο, αλλά και στη διαδικασία της προετοιμασίας και της ρουτίνας του. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικές. Έχει σημασία ο προορισμός να ταιριάζει και στους δύο. Αν ο ένας θέλει Μύκονο και ο άλλος Ανάφη, Χιούστον we have problem. Και το ξενοδοχείο θα πρέπει να μην προκαλεί τριβές. Είναι σύνηθες η κοπέλα να βρίσκει το δωμάτιο μικρό ή να παραπονιέται επειδή δεν έχει σεσουάρ για τα μαλλιά. Και ο νεαρός να γκρινιάζει για την τιμή ή το επίπεδο των υπηρεσιών. Το χειρότερο, όμως, είναι εσύ να θες να χαρείς τον έρωτά σου και να έχεις επιλέξει για κατάλυμα την… παιδική χαρά των δίδυμων της οικογένειας που μένει δίπλα. Τα παιδιά της οποίας δεν κοιμούνται τα μεσημέρια ενώ διασκεδάζουν πετώντας στο δικό σας μπαλκόνι τα παιχνίδια τους. Είμαστε σίγουροι ότι τα αγαπάτε τα παιδιά, αλλά τα πάντα στη ζωή είναι θέμα timing. Είναι θέμα σωστής επιλογής.

Ο ιδανικός προορισμός…

Τα πάντα ξεκινούν από μία βραδινή έξοδο ή σε μία βραδιά χαλάρωσης στο σπίτι. Το ερώτημα, «τι θα κάνουμε το καλοκαίρι» βγαίνει αυθόρμητα από τα χείλη. Αυτό είναι το πρώτο σημείο που θέλει προσοχή. Ο προορισμός θα πρέπει να ταιριάζει και στους δύο, όχι μόνο στο στυλ (ήρεμος ή έντονης νυχτερινής ζωής) αλλά και στη διαδικασία μετάβασης και το κόστος. Βασικά δε θα πρέπει να προκαλεί άγχος σε κανέναν. Δε θα πρέπει να υποχρεώνει κανέναν σε κόντρα- ρόλο. Αν το αγαπάμε το ταίρι μας ξέρουμε τι του ταιριάζει και μέχρι που είναι αποφασισμένος/η να φθάσει για εμάς. Καλό θα ήταν, βέβαια, σε αυτό το πρώτο ταξίδι να μην εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια. Το σίγουρο είναι ότι ο προορισμός και το ξενοδοχείο θα πρέπει να έχουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ζευγάρια. Να έχουν κόσμο στην αντίστοιχη ηλικία, με παρόμοια ενδιαφέροντα, με σχετικές αναζητήσεις.

Η βαλίτσα…

Όλοι θέλουμε στις διακοπές να έχουμε την άνεσή μας, αλλά δεν είναι και η πλέον σοφή επιλογή να μεταφέρει κανείς στο νησί το σπίτι του. Η συμβουλή αφορά κυρίως στις νεαρές κυρίες. Προφανώς δε θέλετε να βλέπετε το αγόρι σας να αγκομαχά για να ανεβάσει την τεράστια βαλίτσα σας στα σκαλιά του πλοίου ή του δωματίου που έχει ενοικιάσει κάπου ψηλά για να απολαμβάνετε τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα; Έτσι δεν είναι; Πολλές φορές less is more! Αρκεί να το πιστέψεις και να οργανωθείς.

Η συμβίωση…

Να είστε ευέλικτοι. Μην κάνετε συνεχώς παρατηρήσεις για να αλλάξετε τον άλλον. Σκεφθείτε ότι πήγατε διακοπές για να χαλαρώσετε, όχι για να αλλάξετε συνήθειες. Ούτε εσείς, ούτε ο άνθρωπός σας. Προσπαθήστε να ταιριάξετε τα ωράρια μπάνιου και διασκέδασης, αλλά και τις επιλογές φαγητού. Μην ξεχνάτε ότι ο… έρωτας περνάει από το στομάχι, πολύ πριν ανεβείτε μαζί σε κάποια κορυφή ή κατεβείτε σε κάποια παρθένα παραλία.

ΥΓ. Αφήστε τα κινητά στην άκρη. Πήγατε διακοπές για να βλέπετε ο ένας τον άλλον και οι δυο μαζί το υπέροχο τοπίο γύρω σας. Όχι για να παρακολουθείτε τις ζωές των άλλων από τις οθόνες των «έξυπνων» συσκευών.

Καλά να περάσετε…

Previous reading
Εύβοια: Ένα νησί, άπειροι προορισμοί…
Next reading
Πρώτη φορά διακοπές μαζί…