Η απόλυτη ευτυχία. Όλοι μαζί, όλες τις ώρες. Η μαμά και ο μπαμπάς δε θα λείπουν από το σπίτι για δουλειές. Γονείς και παιδιά θα παίξουν, θα γελάσουν, θα πουν ιστορίες, θα γνωρίσουν νέους τόπους και θα κάνουν νέους φίλους. Η χώρα μας προσφέρει πραγματικά απεριόριστες επιλογές διακοπών για οικογένειες. Στα νησιά ή την ηπειρωτική Ελλάδα τα family hotels σας περιμένουν για να σας προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Για μικρούς και μεγάλους. Με ειδικούς παιδαγωγούς, που εγγυώνται για τη δημιουργική απασχόληση των μικρότερων μελών της οικογένειας, όταν και οι ενήλικες θα θελήσουν να μείνουν και αυτοί για λίγο μόνοι.

Φορτώνοντας το αυτοκίνητο…

Είναι πολύ κρίσιμο να μη ξεχάσετε τίποτα. Τα παιχνίδια για την παραλία, τα μαγιό και τα αντιηλιακά είναι τα πρώτα που μπαίνουν στις βαλίτσες των διακοπών. Δε θα πρέπει, όμως, να παραλείψετε και ένα μικρό φαρμακείο με τα απαραίτητα. Για τσιμπήματα εντόμων, ειδικά αν κάποιο μέλος της οικογένειας έχει αλλεργίες. Προσέξτε, επίσης, να έχετε κάνει service στο αυτοκίνητο, να έχετε ανανεώσει την ασφάλεια και την οδική βοήθεια. Γιατί, δεν είναι και ότι καλύτερο να βρίσκεται κανείς στην άκρη του δρόμου κάτω από τον καυτό ήλιο και να μην έχει να περιμένει κάποιον για να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Νησί ή κοντά στο σπίτι;

Για τους περισσότερους η απάντηση είναι δεδομένη. Οι πρώτες διακοπές με την οικογένεια γίνονται συνήθως σε προορισμούς κοντά στο σπίτι ή σε μεγάλα αστικά κέντρα. Για λόγους ευκολίας και ασφάλειας. Αν τύχει κάτι να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας ή άμεση επιστροφή στο σπίτι. Άλλωστε οι παραλίες της ηπειρωτικής χώρας δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις αντίστοιχες των νησιών. Μπορεί να υστερούν σε ατμόσφαιρα και γραφικότητα κάποιες παραλιακές πόλεις, αλλά ποιος έχει μάτια να κοιτάξει πέρα από τους εκλεκτούς διαδόχους του;

Value for money…

Τα all-inclusive family hotels αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ελέγξουν το κόστος, χωρίς ταυτόχρονα να χρειαστεί να βράσουν ούτε ένα… αυγό. Θα τα βρείτε όλα έτοιμα σε μία σειρά ξενοδοχείων που ξεκινούν από τρία αστέρια και φθάνουν στα πέντε. Επιπλέον, υπάρχουν και αμέτρητες επιλογές ενοικιαζόμενων δωματίων, για όσους θέλουν να μείνουν περισσότερες ημέρες και να πληρώσουν λιγότερα, μαγειρεύοντας όμως οι ίδιοι. Είναι θέμα πορτοφολιού και επιλογής.

Previous reading
Ξάνθη: Μία πόλη, πολλές ιστορίες…
Next reading
Μεσσηνία – Καλαμάτα: Βουτιές στην ιστορία…